Vinnare Wiki Loves Monuments 2020 i Sverige

I september lämnades mer än 2 000 bidrag in i den svenska deltävlingen av Wiki Loves Monuments 2020, världens största fototävling. Efter hårt slit har juryn nu kommit fram till vilka tio svenska bidrag som går vidare till den internationella finalen. Fredagen den 11 december presenterade Wikimedia Sverige de tio bidragen genom en livesändning på YouTube. Bland de tio finalisterna återfinns två arbetslivsmuseer; Arbetets museum och Bläse kalkbruk.

I februari kommer de internationella vinnarna att presenteras.
15 januari, på Wikipedias 20-årsfirande, presenteras plats 1-3 i Sverige.

Om Wiki Loves Monuments
Wiki Loves Monuments är en internationell fototävling, öppen för alla. Man är med i tävlingen genom att fotografera ett minnesmärke* och sedan laddar upp bilden till Wikimedia Commons via wikilovesmonuments.se under september månad. En jury utser vinnarbilder, samt tio bilder som går vidare till den internationella finalen för bedömning.
* Arbetslivsmuseum, K-märkt byggnad, fornminne, K-märkt fartyg.
Kostnad: Kostnadsfritt.

För att vara med i Wiki Loves Monuments i Sverige behöver bidrag:
Vara tagna av dig själv
Alla bidrag måste vara egna bilder som laddas upp av fotografen. Foton som laddas upp av någon annan (även om det är med tillstånd) accepteras inte i tävlingen.
Måste laddas upp under tävlingsperioden ;
Du får bidra med bilder du tagit tidigare. Det viktiga är att bilden laddas upp under tävlingsperioden, från 1 september till 30 september.