Nya kurstillfällen – lyft personliga berättelser på ditt arbetslivsmuseum

Sedan 2017 har ArbetSam jobbat med projektet att lyfta personliga berättelser. Det började med två endagskurser om hur personliga berättelser kan gestaltas både innanför och utanför museets väggar. Det utvecklades till tre seminarier på tre olika orter året därpå. Under hösten 2019 är fyra nya kurstillfällen på fyra olika platser i landet inplanerade.

Flera arbetslivsmuseer arbetar redan aktivt med att lyfta fram personliga berättelser i sina utställningar och visningar. Genom detta, att lyfta fram människan bakom maskinen tror vi att arbetslivsmuseerna än mer kan förmedla kunskapen om industrisamhällets kulturarv vidare till besökare och nya generationer. ArbetSam önskar se att den personliga berättelsen synliggörs och gestaltas på arbetslivsmuseerna i större utsträckning än idag.

Kursen visar på goda exempel hur andra arbetslivsmuseer arbetar med att gestalta personliga berättelser och praktisk information om hur cirkelverksamhet drivs. Robert Fors, till vardags verksam på Loos Koboltgruva,  fortsätter vara kursledare. Kursen är kostnadsfri, deltagare står för resan dit själv. Höstens projekt genomförs i samarbete med ABF och det lokala medlemsmuseet.

Anmäl intresse här
Informationsblad

Datum hösten 2019:
• 3/9 Ekomuseum Bergslagen, Dalarna
• 4/9 Försvarsmuseum Boden, Norrbotten
• 18/9 Vadsbo museum med Industri, Västergötland
• 9/10 Lekoseum, Osby, Skåne

Bildmontage med foton från: Härjedalens Fjällmuseum, Åtvidabergs Bruks- och Facitmuseum och Borgquistska Hattmuseet