Museiguide

På land, i luften och ute på havet – överallt kan man hitta ett arbetslivsmuseum eller en kulturupplevelse. Gårdagens teknik, dofter, ljud, människor och spännande historier.
Så många som 485 arbetslivsmuseer presenteras i Museiguide 2020.

Läs pressmeddelandet

Museiguide produceras av ArbetSam i samarbete med Arbetets museum, både i pappersformat och som app. Den ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, GPS-koordinat och kontaktuppgifter. Museiguide i pappersupplagan eller digitalt innehåller även artiklar om Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra samt kartor och annonser. För att delta i Museiguide måste man vara medlem i ArbetSam.

Pappersformatet
Upplaga: 40 000 exemplar
Antal sidor: 104 sidor
Mått: A4
Tryck: 4-färgstryck

Appen Museiguide innehåller samma presentation över arbetslivsmuseer som pappersformatet och även en länk till respektive arbetslivsmuseums hemsida. Appen finns att ladda ned gratis på App Store eller Google play. Alltid till hands kan du nu se vilka arbetslivsmuseer som finns just där du befinner dig.

OBS! Alla med Iphone/Ipad behöver ta bort gamla appen och ladda ner den nya “Museiguide Arbetslivsmuseer”.


Länk till App store
Länk till Google Play

“Museiguiden öppnar en ny värld för många av våra besökare. Tack!…”

“Museiguiden är en mycket fruktsam informationskanal för vår verksamhet!”

“…Vi tycker den är väldigt trevlig och vi har hittat så många trevliga museer i Sverige. Tusen tack för att ni finns….”

“…Den är så lärorik och spännande över hela Sveriges land.”

“Tack för en mycket intressant och uppskattad katalog!”

 

Distribution Museiguide distribueras till ArbetSams medlemsmuseer, medlemsorganisationer och enskilda medlemmar. Museiguiden distribueras även till turistbyråer, bibliotek, turistbroschyrställ, länsmuseer och Sveriges centralmuseer.

Exponering Över 500 arbetslivsmuseer, turistbroschyrställ, turistbyråer och olika mässor. Vi skickar även Museiguiden till ett stort antal andra museer, olika tidskrifter, beslutsfattare, campingar, hotell med mera.

Beställ Museiguide via www.tbshopen.se.

Frågor och funderingar?
Kontakta kansliet via e-post info[a]arbetsam.com eller telefon 011 -23 17 30, 23 17 38.