Museiguide 2017

På land, i luften och ute på havet – överallt kan man hitta ett arbetslivsmuseum eller en kulturupplevelse. Gårdagens teknik, dofter, ljud, människor och spännande historier. Museiguide 2017 innehåller en presentation av hela 450 arbetslivsmuseer samt artiklar om Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra.

Katalog:
40 000 exemplar
104 sidor
A4-format
4-färgstryck
Gratis att beställa

App – alltid till hands kan du nu se vilka arbetslivsmuseer som finns just där du befinner dig. Du lotsas med informationen i appen till upplevelser i din närhet. Gå in på App Store eller Google play. Appen är gratis att ladda ner.

Beställa
Museer, hotell, turistbyråer, privatpersoner med flera … beställ Museiguide 2017 kostnadsfritt via Turistbyråshopen www.tbshopen.se
eller … ladda ned som pdf, klicka här.
eller … ladda ned app i App Store eller Play Butik (Google play).

Flyer
Är katalogen slut? Tipsa andra om appen? Vi har tagit fram en flyer som man kan ladda ner och skriva ut. Klicka på bilden till här till höger.

Om Museiguide
Museiguiden är en marknadsförings- och informationsskrift över arbetslivsmuseer i Sverige. I guiden får man en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer. Varje museum presenteras med en bild, text, öppettider och kontaktuppgifter. Guiden innehåller även en artikel om Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra samt annonser. För att medverka med en presentationsruta måste man vara medlem i ArbetSam. Övriga som vill synas har möjlighet att köpa en annonsplats. Se mer information under sidan Till annonsörer.

Exponering
Över 500 arbetslivsmuseer, turistbroschyrställ, turistbyråer, Almedalen, Båtmässan, Bok- och biblioteksmässan, Elmiamässan, Hobbymässan med flera. Vi skickar även katalogen till ett stort antal olika tidskrifter, beslutsfattare, campingar, hotell med mera.

Distribution
Museiguide 2017 distribueras till turistbyråer, turistbroschyrställ, beslutsfattare campingar med mera, i mars 2017. I mitten av april distribueras den till medlemsmuseer, då de flesta har öppnat för säsongen.

Medverka i guide
Kostnad för medlemsmuseer att medverka med en presentationsruta är 600 kr. Anmälan till Museiguide 2017 innebär även medlemskap i ArbetSam (450 kr/år). Total kostnad inkl medverkan i guide är 1 050 kr.Sista anmälningsdag för Museiguide 2017 var 15 oktober 2016. Förfrågan om medverkan i Museiguide 2018 skickas ut i slutet av augusti.
Är du inte medlem och vill köpa annonsplats (ej detsamma som presentationsruta)? Läs här.

Pressmeddelande

Frågor och funderingar?
Kontakta kansliet via e-post eller telefon 011 -23 17 30, 23 17 38.